.

.

Majoneesi helposti ja nopeasti

Olen joskus paininut perinteisen majoneesireseptin kanssa itku kurkussa, joten tässä levikkiin yksinkertainen ja taatusti onnistuva majoneesi - joka maistuu aivan ihanalle.

HUOMIO! Kaikkien ainesosien pitää olla huoneenlämpöisiä. Ota siis kananmuna pöydälle jo edellisenä iltana, samoin sinappi ja muutkin jos säilytät niitä viileässä. Tästä ei kannata tinkiä...

Kotitekoinen herkkumajoneesi:


1 kananmuna
1½ rkl viinietikkaa (minä käytän valkoista balsamico-viinietikkaa)
ripaus suolaa
1 tl sinappijauhetta tai vähän enemmän valmista sinappia

^ nämä laitetaan ensin sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon ja sauvasekoitin upotetaan pohjalle.
Sitten lisätään vielä:

2½ dl kevyttä oliiviöljyä (maultaan mietoa, EI MISSÄÄN NIMESSÄ EXTRA VIRGIN josta tulee kauhean makuista vatkattuna).
Halutessasi aiolia lisää vielä murskattu valkosipulinkynsi. Ja sitten käynnistät sauvasekoittimen ja pidät sitä aluksi ihan pohjassa. Pikku hiljaa sitä voi alkaa kohottaa ylöspäin, sitä mukaa kun seos muuttuu paksuksi valkoiseksi majoneesiksi. Lopulta sekoittimen voi nostaa ihan pintaan asti - aikaa menee alle puoli minuuttia. Purkita ja laita jääkaappiin. Säilyy siihen asti kun kananmunakin olisi säilynyt - katso kananmunakennosta päiväys ja merkitse purkkiin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti